Contact

Onlangs heeft het Werkgevers Servicepunt Achterhoek een mooi artikel over GOED geschreven. 

Lees hieronder de tekst: 

http://wgp-achterhoek.nl/werkgever-aan-het-woord-1?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_content=WerkgeverAanHetWoordGoed&utm_campaign=oktober2015

Kunt u de link niet openen, lees dan hieronder de integrale tekst: 

Werkgever aan het woord: GOED


Gedegen bemiddeling GOED arbeidsmarkt intermediair
‘We bieden een totaaloplossing, regelen alles van A tot Z’

 

De bemiddeling van GOED blijkt uitermate succesvol. Zo werkt het bureau al enkele jaren nauw samen met het UWV waar een landelijk convenant mee is gesloten. In 2014 werden er op die manier meer dan honderd werklozen aan een baan geholpen. De gedegen aanpak maakt het verschil, zo zegt Myrthe Hageman. ‘We screenen onze kandidaten heel goed. Kijken zorgvuldig wat hij of zij wil en wat er bij hem of haar past. Aan die procedure wordt veel tijd en aandacht besteed. Het is onze ogen de basis voor een goede match.’ Dat blijkt want zowel kandidaten als werkgevers zijn enthousiast over de dienstverlening van GOED.

Ook de samenwerking met WerkgeversServicepunt Achterhoek verloopt uitstekend. ‘In het hele land worden goede resultaten geboekt, maar de Achterhoek en Friesland springen er bovenuit. Dat heeft ook te maken met de prima wisselwerking met accountmanager Richard Bosch’, aldus Myrthe. ‘Zo verzorgt Richard de voorselectie van kandidaten op een adequate manier. Dat vergroot de kans op succes.’ De afgelopen periode werden op deze manier verschillende werkzoekenden aan een baan geholpen bij Correct Monnereau in Doetinchem. Het bedrijf verzorgt personenvervoer, waaronder rouwvervoer en maakt een gestage groei door. ‘Correct Monnereau is een bestaande klant van ons’, legt de operationeel manager van GOED uit. ‘Ze timmeren aan de weg en hebben de laatste tijd met name op het gebied van rouwvervoer enkele grote opdrachten binnengehaald. Voor de werkzaamheden zochten ze geschikte medewerkers. Samen met WerkgeversServicepunt Achterhoek zijn we erin geslaagd die te vinden.’ Het bedrijf werd uitgebreid met enkele rouwchauffeurs die zich kunnen ontwikkelen tot rouwverzorger. In de meeste gevallen werden er 50-plussers ingezet. ‘Voor ons is dat een hele fijne doelgroep’, benadrukt Myrthe. Werkgevers zijn soms wat sceptisch, maar dat is onterecht. ‘Oudere werknemers hebben levenservaring en zijn vrijwel nooit ziek. Voor de  functie als rouwchauffeur moeten ze rust uitstralen en empathisch en respectvol zijn. Ze krijgen gerichte trainingen om de fijne kneepjes van het vak te leren. Voor een baan als rouwchauffeur zijn ze heel geschikt, zo is gebleken.’ Werkgevers profiteren van een soepele overgang. De kandidaten kunnen een proefplaatsing krijgen waarbij ze twee maanden hun uitkering behouden. Uiteindelijk volgt al snel een contract of een vaste baan, via GOED. ‘We zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid.’ Op deze manier krijgen oudere werkzoekenden de kans om hun carrière een nieuwe wending te geven.


Algemene voorwaarden en CAO | Sitemap | Privacy